Визначили найстрашніше кіно за прискоренням серцебиття у глядачів

Визначення найстрашнішого фільму в історії — справа дуже суб’єктивна. Хтось жахається крові та відрубаних голів. А когось хапають дрижаки вже від похмурої музики на початку фільму чи скрипу незмащених гойдалок біля покинутого будинку.

Дослідники з британської платформи broadbandchoices.co.uk підійшли до питання, як вони кажуть, з наукової точки зору. Відібрали 35 фільмів жахів за рейтингами IMDB, Rotten Tomatoes та Reddit і запросили 50 осіб їх передивитись. На добровольців почепили датчики пульсу. Саме за тим, як стрибав пульс у глядачів під час перегляду, потім і склали рейтинг, повідомляє Forbes.

Найстрашнішим виявився фільм 2012 року режисера Скотта Дерріксона «Сіністер» (Sinister). У ньому автор детективів разом з родиною поселяється в будинку, де рік тому вбили всіх мешканців. Письменник знаходить відеозаписи, які є ключем до таємниці злочину. Ну і починається...

Середнє значення пульсу учасників у стані спокою становило 65 ударів на хвилину. Але під час перегляду «Сіністера» пульс підскочив до 86, тобто на 32%.

В той же час найбільше серця калатали у глядачів при перегляді фільму «Астрал» (Insidious) — до 133 ударів на хвилину.

Увесь рейтинг та серцеві показники фокус-групи можна побачити на інфографіці.