Влада Австралії платитиме гроші жертвам аб’юзивних стосунків, щоб ті могли їх розірвати
Unsplash

Жертвам токсичних стосунків в Австралії пропонуватимуть $3,7 тис. допомоги, щоб вони могли піти від партнера.

Схема працюватиме для чоловіків та жінок, повідомляє CNN.

Однак, ймовірно, найбільше послугою користуватимуться останні. Згідно зі статистикою, в Австралії кожні дев’ять днів якусь жінку вбиває її партнер.

Хоча правозахисники виступили на підтримку такої ідеї, вони все ж вважають, що це не вирішує корінних проблем насильства у сім’ї.

Мері Крукс, виконавчий директор Victorian Women's Trust, наполягає, що в країні потрібно вести більш широку дискусію про культуру, яка ставить чоловіків на чолі сім’ї та більшість посад у владі та корпораціях.

Також Крукс зазначила, що необхідно відповісти на питання, чому саме жінки мають покидати свій дім в аб’юзивних стосунках.

«Тут є велика моральна, етична та політична проблема. Чому вона повинна й далі проходити через цю травму, якщо нікому не завдала шкоди», — сказала правозахисниця.

Наразі Австралія не займає перші місця в міжнародних рейтингах гендерної рівності. У звіті Всесвітнього економічного форуму за 2021 рік країна стала 50-ою.

Розрив в оплаті праці жінок та чоловіків в Австралії становить 13,4%. Пандемія тільки поглибила економічну нерівність та призвела до сплеску домашнього насильства.

Раніше Chas News писав, що компанія Lego позбудеться гендерних стереотипів у своїх конструкторах. 

Співробітники Blue Origin звинуватили компанію Безоса у сексизмі та нехтуванні безпекою корабля New Shepard