Влада Латвії оштрафувала російський канал «Дождь» на €10 тис. Його ведучий закликав допомагати армії рф
Скріншот

Національна рада з електронних ЗМІ Латвії (NEPLP) оштрафувала російський телеканал «Дождь» на €10 тис. за підтримку російської армії.

Про це повідомляє видання Delfi.

Зазначається, що проти російського телеканалу порушили справу про адміністративне правопорушення.

Іварс Аболіньш, голова ради заявив, телеканал позначив окупований Крим як частину росії і назвав російську армію «нашою армією».

За його словами, це вже друге серйозне порушення з боку телеканалу за останні місяці. Проте яке було перше він не повідомив. За три порушення Латвія має право відкликати ліцензію на мовлення «Дождя».

Тихон Дзядко, головний редактор «Дождя» розповів, що ведучий Олексій Користельов сказав в ефірі: «Відправляйте нам повідомлення на пошту або пишіть нам в наш телеграм-бот... Ми сподіваємося, що багатьом військовослужбовцям, в тому числі ми змогли допомогти, наприклад, з оснащенням і з простими елементарними зручностями на фронті».

І додав, що використана ведучим фраза «створює відчуття у глядача, що телеканал «Дождь» займається наданням допомоги армії РФ», це не так.

«Ця фраза створює відчуття у глядача, що телеканал «Дождь» займається наданням допомоги армії РФ. У зв’язку з цим важливо відзначити таке: телеканал «Дождь» не займався, не займався допомогою і не буде займатися з оснащенням російської армії — на фронті чи за його межами», — зазначив Дзядко.

Він пояснив, що поштова скринька, названа ведучим, створена для збору особистих свідоцтв про злочини російської армії в Україні та порушення при проведенні злочинної та безглуздої мобілізації в рф.

«Оскільки фраза, яка прозвучала в ефірі, вводить в оману наших глядачів, ми вирішили негайно видалити її з повторів та із запису ефіру. Ми просимо вибачення в наших глядачів», — додав редактор.

Згодом голова служби інформації каналу Катерина Котрікадзе телеканалу повідомила, що керівництво звільнило ведучого Олексія Користельова.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

У Росії заблокувати сайти телеканалу «Дождь» та «Эхо Москвы» через висвітлення війни проти України