Влада працює над відновленням авіасполучення, але терміни не готова назвати — ОП

Україна хоче відновити роботу аеропортів у Києві та Львові, однак про конкретні терміни реалізації цих планів ще зарано говорити. Про це розповів заступник голови Офісу президента Ростислав Шурма на панельній дискусії в Українському домі у Давосі.

«Я можу сказати, що ми дуже інтенсивно працюємо над відновленням авіасполучення в Україні... Обов'язково зробимо все можливе, щоб це реалізувати», — заявив він.

За його словами, наявність надійної логістики та особливо авіасполучення — фундаментально важливі елементи ділової та інвестиційної діяльності країни.

«Якщо інвестори й бізнесмени не зможуть комфортно й швидко добиратися до потрібних їм місць, вони не прийдуть і нічого не зроблять», — пояснив він.

У відповідь на запитання, чи справді влада України вивчає можливість відкриття аеропортів у Києві і Львові, він сказав, що обидва варіанти розглядають, але «основний фокус» спрямований на міжнародний аеропорт «Бориспіль» (біля Києва).

На уточнення щодо імовірності відновлення авіасполучення влітку Шурма сказав, що не готовий назвати конкретні терміни.

«Послухайте, маємо внутрішню дорожню карту й графік. Ви маєте рацію, але я не хочу називати якісь конкретні терміни... Якби це залежало лише від нас. Можливо, я був би готовий публічно взяти на себе зобов'язання, але думаю, що частка нашої домашньої роботи тут не більше ніж 20%», — сказав він, додавши, що вирішення цього питання залежить від рішень міжнародних партнерів, незалежних регуляторів і страхових компаній.

Також успіх цього рішення залежатиме, зокрема, і від здатності України забезпечити фізичну безпеку польотів.

«Наша команда й військові тісно співпрацюють з ізраїльськими колегами для вивчення їхнього досвіду. Ми абсолютно впевнені, що нам це вдасться», — наголосив Шурма.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

«Ракети долітають усюди»: Повітряні Сили відреагували на ідею відновити цивільні авіаперельоти в Україні