Влада Росії оголосила Світлану Тихановську в розшук 
24 канал

Влада РФ внесла білоруського політика, колишнього кандидата у президенти Білорусі Світлану Тихановську до бази розшукуваних осіб МВС Росії.

ТАСС із посиланням на  правоохоронні органи РФ пояснило, що в розшук екскандидатка була оголошена в Білорусі, але він також буде здійснюватися і в Росії — розпочався міждержавний розшук.

Влада Білорусі звинуватила Тихановську за статтею про заклики до дій, спрямованих проти національної безпеки.

Зараз Тихановська перебуває в Європі. Вона була змушена покинути Білорусь через кілька днів після виборів через тиск і погрози з боку влади.

Сьогодні ж, одночасно з оголошенням в розшук у РФ, Тихановська заявила, що президент РФ Володимир Путін повинен бути одним з посередників на переговорах опозиції з режимом Олександра Лукашенка.

Про це вона повідомила в Telegram з посиланням на свою пресконференцію за підсумками своєї зустрічі з канцлером Німеччини Ангелою Меркель, інформацію поширив також портал TUT.by.

На питання, чи буде Путін брати участь у вирішенні білоруського питання, Тихановська відповіла, що вирішення політичної кризи в Білорусі — справа білорусів, а не Москви. Путін, на її думку, не повинен вирішувати долю білоруського народу, але Світлана хотіла б запросити його для медіації переговорів нарівні з представниками інших країн.

На питання, за якою допомогою Тихановська звернулася до Німеччини, вона відповіла, що йдеться про допомогу з реабілітації поранених, підтримку студентів і незалежних журналістів.

Тихановська також зазначила, що 6 жовтня попросила Ангелу Меркель взяти на себе роль лідера в цьому процесі.

Тихановську в Литві запитали про Крим. Як думаєте, що вона відповіла?