Влада таємно зустрічається з українськими олігархами — «Схеми»
УНІАН

Президент України Володимир Зеленський обіцяв, що за його каденції відносини між владою та бізнесу будуть публічними. Проте високопосадовці продовжують таємно зустрічатися з впливовими бізнесменами.

Про це стало відомо з розслідування програми «Схеми: корупція в деталях».

10 листопада знімальна група зафіксувала, як до бокових воріт МВС під’їхав Mercedes. Пізніше журналісти зафіксували, як цим кортежем користується бізнесмен родом з Харкова Павло Фукс.

А менше ніж за годину до відвідин МВС Фукс опублікував фото мера Харкова Геннадія Кернеса. Міський голова вже понад два місяці перебуває на лікуванні у Німеччині.

11 листопада «Схеми» побачили авто його супроводу вже біля офісу олігарха Ігоря Коломойського.

12 листопада цей же Mercedes Фукса заїхав на територію МВС, але вже з новими «номерними знаками прикриття».

13 листопада «Схеми» помітили автівку охорони неформальної групи «Приват». Вона супроводжувала BMW на виїзді з МВС. Згодом журналісти зафіксували, як кортеж заїхав до підземного паркінгу столичного офісу Коломойського.

У коментарі «Схемам» олігарх підтвердив, що зустрічався з очільником МВС Арсеном Аваковим.

«У Арсена Борисовича був, каву випив, давно не бачилися. Жодних справ», — запевнив Коломойський.

21 жовтня Бізнесмен Михайло Кіперман зустрічався із головою правління НАК «Нафтогаз» Андрієм Коболєвим у п'ятизірковому готелі Hyatt, розповідають медійники. 17 листопада журналісти помітили, як з арки, біля ОПУ виїхав Mercedes GL — авто українського бізнесмена Бориса Кауфмана.

За 15 хвилин ця ж машина вже була біля будівлі, де розташований його офіс. Ввечері того ж дня, знімальна група помітила біля виходу тієї ж будівлі запаркований урядовий Mercedes. У ньому перебував міністр з питань стратегічних галузей промисловості Олег Уруський. Згодом офіс залишив сам й Кауфман.