ВМС Єгипту вперше відправили бойові кораблі в Чорне море
Shipspotting Istanbul Strait

Вранці в неділю, 15 листопада, до Чорного моря увійшли три кораблі ВМС Єгипту для проведення спільних навчань з Чорноморським флотом РФ. Про це повідомила моніторингова група Shipspotting Istanbul Strait на Facebook.

«Кораблі ВМС Єгипту увійшли в Чорне море: фрегат типу Oliver Hazard Perry Alexandria F911, корвет класу Gowind El Fateh 971, ракетний катер Ambassador MK III (клас Ezzat) M. Fahmy 686 перетнули Стамбул (Стамбульську протоку — Прим. ред.) сьогодні вранці для спільного навчання з ВМФ з 17 по 24 листопада. Вперше ВМС Єгипту відправляють бойові кораблі в Чорне море», — сказано в повідомленні групи.

Міністерство оборони РФ тим часом оголосило про спільні навчання «Міст дружби — 2020».

«Будуть проведені приватні навчання з організації поповнення запасів у морі траверзним способом, відпрацювання дій по дооглядових операціях щодо підозрілих суден, а також з надання допомоги кораблю, що зазнає аварії з пошуком і порятунком того, хто тоне», — йдеться в повідомленні міноборони РФ. Також відомство заявило, що під час маневрів кораблів двох флотів відбудеться відпрацювання видів охорони й оборони кораблів з виконанням стрільб по надводних та повітряних цілях.

Морський трибунал ООН розділив справу про захоплення Росією українських моряків