Вночі дрони атакували завод «Кремній Ел» і військову частину у Брянській області

В ніч на 28 червня у Брянській області дрони атакували завод «Кремній Ел», що входить до складу військово-промислового комплексу рф. Також під удар потрапила і військова частина.

Про це повідомляє Telegram-канал ASTRA.

Зазначається, що на заводі пошкоджено дах виробничого корпусу, у військовій частині — склад, нібито постраждалих немає.

Нагадаємо, у Міноборони рф раніше заявили, що в ніч на 28 червня нібито знищили 12 дронів над Брянською областю, 9 — над Смоленською, ще одного — над Воронезькою, двох — над Курською та одного — над Ростовською. Водночас про ураження нафтобази у Тамбовській області відомство не згадало.

Завод «Кремній Ел» вважається одним із найбільших у росії виробників мікроелектроніки. Там створюють комплектуючі для військової техніки.

У нього, як повідомляли ЗМІ, росія свого часу «влила» мільярди. Завод розташований більше, ніж за 100 км від кордону.

Підприємство також задіяне у російській держпрограмі «Альтернатива» та бере участь у розробці нових РЛС на активних фразованих ґратах з використанням нової елементної бази, які призначені для ППО, літаків, кораблів.

Це не перша атака на завод «Кремній Ел». Дрони атакувала завод у вересні 2023 року. А в серпні того ж року на заводі спалахнула масштабна пожежа.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

У Тамбовській області після атаки дронів загорілася нафтобаза