Волинського єпископа на тротуарі збив п’яний водій. Священник загинув
Нацполіція

У Луцьку п’яний 23-річний водій збив Олега Ведмеденка, єпископа Волинського і Галицького Української апостольської православної церкви.

Чоловікові відірвало частину ноги, у лікарні він помер від травм, повідомляє видання «Волинські Новини».

Також у загиблого був роздроблений таз, травма легень, черепно-мозкова травма. Зі слів очевидців, удар був такої сили, що 60-річного священника відкинуло майже на 20 м.

У пресслужбі поліції Волині зазначили, що ДТП сталася 14 листопада на проспекті Василя Мойсея у Луцьку.

Поліцейські затримали водія. Слідчі розпочали кримінальне провадження за статтею, що передбачає ув'язнення від п'яти до десяти років.

Місцеве видання «Волинські Новини» з власних джерел отримало інформацію, що за кермом нібито перебував 22-річний житель села Жидичин Савич Роман.

У серпні 2020 року, він розприскав сльозоточивий балончик на двох працівників муніципальної варти за те, що вони нібито вкрали у нього бідони з молоком. Він ними незаконно торгував.

Олег Ведмеденко представляв нечисленну конфесію Української незалежної апостольської православної церкви. Він був засновником та постійним ведучим Біблійної школи духовного вдосконалення. 

У 2006 році його відлучили від церкви. Однією з причин стала віра єпископа в еволюцію розумних істот від неживої матерії.

Нещодавно у Харкові водій збив на пішохідному переході двох дітей, але ті вижили.

Apple додасть до iPhone функцію виявлення ДТП. Телефон сам викличе «швидку»