Володимир Зеленський у Великій Британії: головні тези зі звернення (відео)
Twitter

У середу, 8 лютого, президент України Володимир Зеленський прибув із неанонсованим візитом у Велику Британію. 

Пряму трансляцію зустрічей та промов веде Sky News.

Борт з українським лідером приземлився о 12:20 в аеропорту «Станстед». Невдовзі Зеленський та прем'єр-міністр Британії Ріші Сунак прибули до британського парламенту. Там голова уряду виступив перед депутатами та наголосив, що метою Сполученого Королівства є перемога України на полі бою цього року.

Український президент також виступив перед британськими парламентарями і членами уряду у Вестмінстерському палаці. 

«Британія іде разом з нами до найбільшої перемоги в нашому житті. Це буде перемога над самою ідеєю війни. Після перемоги будь-який агресор — великий чи малий — знатиме, що на нього чекає у разі атаки на міжнародний порядок», — заявив Зеленський у промові.

Також президент наголосив, що Україні потрібні бойові літаки. Він вручив спікеру Палати громад шолом українського військового льотчика, заявивши, що той належить одному з науспішніших українських асів.

«У нас є свобода, дайте нам крила, щоб захистити її», — мовить надпис на шоломі. Зеленський заявив, що залишає британський парламент «заздалегідь дякуючи усім за потужні англійські літаки».

У Букінгемському палаці почалась зустріч українського президента та британського короля Карла ІІІ.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Українські бійці прилетіли до Британії для навчань на САУ AS90 (фото)