Володимира Кличка обрали до Міжнародного залу боксерської слави
Getty Images

Колишнього чемпіона світу у важкій вазі Володимира Кличка обрано до Міжнародного залу боксерської слави.

В цьому році українського боксера вперше номінували на включення до Залу слави і одразу його кандидатуру підтримали експерти. В голосуванні брали участь близько 200 журналістів та істориків боксу.

У 2020 році крім Володимира Кличка до Залу слави обрали Флойда Мейвезера та Андре Ворда, повідомляє Вoxingscene.

Раніше, у 2018-му, до Міжнародного залу боксерської слави потрапив Віталій Кличко.

Експерти відзначають, що Володимир Кличко протягом десяти років домінував у важкому дивізіоні. Він провів найбільше титульних поєдинків (29) у важкій вазі в історії.

Під час другого свого чемпіонства з 2006 по 2015 рік, Кличко-молодший володів титулом 9 років, 7 місяців і 7 днів. Довше перебував на вершині лише легендарний Джо Луїс. Українець 18 разів поспіль захищав титул чемпіона світу, що є третім історичним результатом в усіх вагових категоріях після Джо Луїса (25) та Ларрі Холмса (20).

Володимир Кличко одночасно володів трьома з чотирьох найбільш престижних чемпіонських поясів. А в 1996 році він став олімпійським чемпіоном.

Саме після Олімпіади-96 українець розпочав професійну кар’єру. На профіринзі він провів 69 поєдинків — 64 виграв (53 нокаутом), 5 програв.

Останній свій бій Кличко провів у квітні 2017 року — у Лондоні його нокаутував Ентоні Джошуа. Перед цим у 2015-му Кличко програв по очках Тайсону Ф’юрі.

У математичному рейтингу боксерського реєстру boxrec.com Володимир Кличко посідає третє місце серед усіх важковаговиків в історії боксу після Джо Луїса та Мохаммеда Алі. Віталій Кличко — на 13-му місці.

Тайсон зізнався, що перед боєм курив марихуану. Чому повернення легенди в ринг — несправжнє