«Вони формують майбутнє»: чотири українки увійшли до рейтингу Time 100 Next

Чотири українки увійшли до щорічного рейтингу Time 100 Next — переліку ста людей, які «формують майбутнє і визначають наступне покоління лідерів». Усіх номінантів журнал Time традиційно поділив уна п'ять категорій: «Лідери», «Захисники», «Митці», «Феномени» та «Новатори».

Учасниці рейтингу Time 100 Next з України: що про них відомо

Юлія Свириденко — перший віцепрем'єр-міністр, а також міністр економіки України з 4 листопада 2021 р. Вона потрапила у категорію «Лідери».

У своєму коментарі міністр торгівлі США Джина Раймондо зазначила, що була «вражена і по-справжньому натхненна» силою, витривалістю, геніальністю і мужністю Юлії.

«Маючи глибокі економічні знання, пристрасть до використання активів України у всіх сферах – від сільського господарства до зелених технологій, а також запеклу ненависть до корупції, міністерка Свириденко присвятила себе не лише відбудові України, але й розвитку сильної, вільної та процвітаючої української економіки», — зазначила вона.

Дар’я Каленюк, виконавчий директор Центру протидії корупції, співзасновниця Міжнародного центру «Українська перемога», увійшла в номінацію «Захисники».

«Каленюк висвітлює російські воєнні злочини, докладно описуючи особисті наслідки для окремих українців. І вона ганьбить олігархів і компанії, які наживаються, вливаючи гроші в російську військову машину», — йдеться у коментарі Кеннета Рота, американського правозахисника, виконавчого директора Human Rights Watch у 1993-2022 роках.

Яна Зінкевич — ветеран російсько-української війни, засновниця волонтерського Медичного батальйону «Госпітальєри» та народний депутат від «Євросолідарності». Вона також потрапила до категорії «Захисники».

«Майже десять років Яна Зінкевич рятує життя українців на передовій. 28-річна ветеранка війни є командиром українського цивільного медичного батальйону «Госпітальєри», не кажучи вже про те, що вона є одним з наймолодших депутатів парламент», — пише репортер журналу Time Армані Саїд.

Анастасія Волкова — генеральний директор компанії Regrow Ag (Flurosat), яка надає технологічні послуги аграрному бізнесу — штучний інтелект аналізує супутникові фото і прогнозує проблеми, які можуть виникнути з врожаєм. Журнал включив її до категорії «Інноватори».

«Кліматична криза вплине на все, включно з їжею на наших тарілках. Щоб адаптуватися до неї, сільськогосподарська галузь повинна контролювати викиди і впроваджувати практики сталого землеробства, які дозволять їх зменшити. На щастя, є такі візіонери, як Анастасія Волкова», — розповів у своєму коментарі американський мільяредр та філантроп Том Стеєр.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

До 100 найвпливовіших людей світу за версією Time потрапили дві українки