ВООЗ скликала екстрену нараду через новий штам коронавірусу. Що про нього відомо
Unsplash

У п’ятницю Всесвітня організація охорони здоров'я (ВООЗ) вирішила провести екстрену нараду через новий варіант коронавірусу, виявлений у Південній Африці.

Наразі мутація має назву B.1.1.529, повідомляє ВВС із посиланням на Financial Times.

Вірус поширюється швидше, ніж інші штами, та, можливо, більш стійкий до вакцин. За словами вчених, новий варіант COVID-19 має близько 30 мутацій і поєднує риси кількох попередніх варіантів.

За даними Reuters, Агентство охорони здоров’я Великої Британії повідомило, що шипоподібний білок B.1.1.529 значно відрізняється від білка оригінального коронавірусу, на якому створювали вакцини проти COVID-19.

Міністр охорони здоров’я ПАР попередив, що новий штам вірусу може становити величезну загрозу. Наразі в країні заразилися 77 людей. Ще чотирьох інфікованих виявили у Ботсвані та одного — в Гонконгу.

Через новий штам Великобританія, Франція, Ізраїль та ще кілька країн припинили авіасполучення з країнами Південної Африки. У ВООЗ заявили, що для перевірки ефективності вакцин проти нового штаму знадобляться тижні.

Раніше Chas News писав, що в Україні вперше з’явився найнебезпечніший варіант штаму «Дельта» — так звана «Дельта плюс» (AY.4.2). 

Пандемія коронавірусу загострила проблему насильства щодо жінок — звіт ООН