Ворог намагається посилити своє угруповання в районі Сєвєродонецька — Генштаб
Генштаб ЗСУ

Генеральний штаб ЗСУ опублікував вечірнє зведення щодо ситуації на фронті станом на 14 червня.

На Волинському та Поліському напрямках активних дій ворог не здійснював. У Білорусі проводили навчання з підрозділами Сил спеціальних операцій.

На Сіверському напрямку окупанти з міномета обстрілювали населені пункти в прикордонних районах, зокрема, цивільну інфраструктуру в районі населеного пункту Михальчина Слобода Чернігівської області

На Харківському напрямку ворог намагається утримати зайняті рубежі та постійно відкриває вогонь по позиціях наших військ. Також окупанти обстріляли цивільну інфраструктуру в районах населених пунктів Дементіївка, Руська Лозова, Мосьпанове та Базалівка і замінували місцевість в районах населених пунктів Байрак, Перемога і Шестаково. Поблизу Рубіжного тривають бої.

На Слов’янському напрямку ворог здійснив артилерійські обстріли в районах сіл Тетянівка, Чепіль, Долина, Дібрівне та Богородичне.

На Лиманському напрямку активних дій противник не проводив, але накрив вогнем артилерії цивільну інфраструктуру в районі Сіверська.

На Сєвєродонецькому напрямку окупанти обстрілюють Сєверодонецьк, Лисичанськ, Білу Гору, Устинівку, Тошківку та інші населені пункти. Біля Метьолкіного завдали авіаудару з гвинтокрилів. У місті Сєвєродонецьк тривають штурмові дії. Противник намагається посилити угруповання.

На Бахмутському напрямку ворог обстріляв наші війська із мінометів, ствольної та реактивної артилерії в районах населених пунктів Миколаївка, Берестове, Врубівка, Покровське та Нью-Йорк. А неподалік Білогорівки удару завдала армійська авіація. В районі Берестового українські воїни відбили штурм, але противник веде штурмові дії в районі населеного пункту Золоте.

На Авдіївському, Курахівському, Новопавлівському та Запорізькому напрямках активних дій з боку ворога не було, однак тривали обстріли цивільної інфраструктури неподалік Авдіївки, Мар’їнки та Гуляйполя. В районах населених пунктів Срібне та Малі Щербаки окупанти завдали ударів зі штурмової та армійської авіації.

На Південнобузькому напрямку ворог обстрілював підрозділи наших військ та намагався вести контрбатарейну боротьбу. В районах Трудолюбівки, Токаревого, Баштанки, Квітневого, Луча, Таврійського, Олександрівки росіяни відкривали вогонь із артилерії, мінометів та реактивних систем залпового вогню. Окремі ділянки річки Інгулець заміновані ворогом.

На Бессарабському напрямку ситуація суттєво не змінилась.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

ЗСУ збили в небі над Україною три крилаті ракети, запущені з Чорного моря (відео)