Ворог намагається захопити дорогу Бахмут — Лисичанськ та Білогорівку — Генштаб
Генштаб ЗСУ

Генеральний штаб ЗСУ оприлюднив інформацію про стан справ на фронті станом на вечір 5 липня.

На Волинському та Поліському напрямках немає ознак формування наступальних угруповань, але є загроза ракетно-авіаційних ударів з території республіки білорусь.

На Сіверському напрямку ворог продовжує посилено охороняти ділянку українсько-російського кордону. Також противник обстріляв наші позиції в районі населеного пункту Мхи та завдав авіаудару поблизу Есмані.

На Харківському напрямку ворог обороняється на раніше захоплених рубежах та обстрілює райони населених пунктів Уди, Дементіївка, Нове, Руські Тишки, Циркуни, Кутузівка, Базалівка, Пришиб, Шевелівка та Протопопівка. Намагався провести штурмові дії поблизу Соснівки, але відійшов. Завдав авіаційного удару в районі Харкова.

На Слов’янському напрямку ворог намагається покращити своє тактичне положення та відкривав вогонь із артилерії поблизу Дібровного, Долини та Адамівки. Ворожі штурмові дії в районі Краснопілля ЗСУ успішно відбили.

На Донецькому напрямку ворог зосереджений на взятті під контроль дороги Бахмут — Лисичанськ та спробах оволодіти населеним пунктом Білогорівка.

На Краматорському напрямку окупанти відкрили вогонь по цивільній інфраструктурі в районах Кривої Луки і Серебрянки та завдали ракетно-авіаційного удару поблизу Сіверська. Тривають бої в районі Білогорівки.

На Бахмутському напрямку ворог із мінометів, ствольної та реактивної артилерії обстріляв наші війська в районах населених пунктів Кодема, Покровське, Зайцеве, Залізне та Новоселівка. Вів штурмові дії у районах населених пунктів Спірне та Вершина, бої тривають.

На Авдіївському, Курахівському, Новопавлівському та Запорізькому напрямках по лінії зіткнення продовжуються артилерійські обстріли. В районі Авдіївки по українських силах завдали авіаударів.

На Південнобузькому напрямку ворог обстрілює цивільну та військову інфраструктуру зі ствольної та реактивної артилерії в районах населених пунктів Осокорівка, Добрянка, Потьомкіне, Іванівка, Березнегувате, Партизанське, Червона Долина, Киселівка та Мирне. 

Українські війська продовжують успішно виконувати ракетно-артилерійські вогневі завданя на визначених напрямках.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

ЗСУ показали, як збивають російські ракети над Дніпропетровщиною (відео)