Ворог намагається здійснювати штурмові дії на низці напрямків — Генштаб
Генштаб ЗСУ

Ворог намагається здійснювати штурмові дії на Харківському, Слов'янському, Краматорському та Бахмутському напрямках. Про це повідомляє Генштаб ЗСУ.

На Волинському, Поліському та Сіверському напрямках обстановка залишилась без суттєвих змін. Ворог артилерійські обстріли біля Чернівського, Павлівки та Гудового Сумської області.

На Харківському напрямку окупанти із танків, ствольної та реактивної артилерії здійснили обстріли районів населених пунктів Харків, Нова Миколаївка, Дементіївка, Коробочкине, Печеніги, Руські Тишки, Одноробівка, Леб’яже, Нове, Світличне, Соснівка та Рубіжне.

Також ворог спробував прорвати оборону ЗСУ в напрямках населених пунктів Леб’яже та Базаліївка, але був змушений відійти.

На Слов’янському напрямку противник вогнем ствольної артилерії та реактивних систем залпового вогню намагався завдати ураження нашим підрозділам та зруйнувати обʼєкти цивільної інфраструктури в районах Бражківки, Дібрівного, Мазанівки, Долини та Довгенького. Були спроби окупантів просунутися у напрямках Новодмитрівки та Мазанівки, але безуспішно.

На Краматорському напрямку ворог вів обстріли із танків та артилерії неподалік Миколаївки, Краматорська, Верхньокам’янського, Тетянівки, Серебрянки, Григорівки та Райгородка. Завдав авіаційного удару біля Івано-Дарʼївки та Веселого. Безуспішно намагався покращити тактичне положення штурмовими діями у напрямку населеного пункту Веселе.

На Бахмутському напрямку зафіксовано обстріли поблизу Бахмута, Зайцевого, Яковлівки, Білогорівки та Майорська. Окупанти задіяли авіацію для удару біля Соледара.

Ворог намагався покращити тактичне положення підрозділів в районах населених пунктів Білогорівка, Соледар, Бахмутське, Кодема, Зайцеве та Майорськ, але безуспішно.

На Авдіївському напрямку окупанти продовжили вогневий вплив біля Авдіївки, Нью-Йорка, Пісків, Водяного, Опитного та Невельського. Завдали авіаудару неподалік Мар’їнки. У напрямку населеного пункту Опитне ворог має частковий успіх.

На Новопавлівському та Запорізькому напрямках окупанти з танків та артилерії обстрілювали райони населених пунктів Велика Новосілка, Костянтинівка, Павлівка, Сонцівка, Ольгівське, Вугледар, Чарівне, Гуляйполе, Новоданилівка, Мала Токмачка, Оріхів, Времівка, Новопіль та Новоандріївка. Авіаудари зафіксовано біля Щербаків, Малих Щербаків і Залізничного.

Загарбники здійснили безуспішну спробу просунутися у напрямку Шевченкового та мають частковий успіх у напрямку Новомихайлівки.

На Південнобузькому напрямку ворог намагається не допустити створення умов для переходу українських сил у контрнаступ та старається завдати максимальних втрат нашим підрозділам уздовж лінії зіткнення. 

Противник завдав авіаційних ударів неподалік Білогірки, Лозового, Білої Криниці та Посад-Покровського та намагався покращити тактичне положення у напрямку Білогірки, був відкинутий.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Україна стоїть за вибухами на трьох російських військових об'єктах у Криму — CNN