Ворог обстріляв Київ крилатими й балістичними ракетами: що відомо (фото)

В ніч на 2 вересня росія завдала комбінованого ракетного удару по Києву. Місто атакували крилатими й балістичними ракетами.

Про це повідомляють Київська міська військова адміністраціяДержавна служба з надзвичайних ситуацій і міський голова Києва Віталій Кличко.

Крилаті ракети, ймовірно Х-101, ймовірно випустили близько третьої ночі з бортів стратегічних бомбардувальників Ту-95МС з району Саратовської області рф. На Київ ці ракети заходили після складних маневрів, з південного напрямку.

Одночасно з підльотом до столиці крилатих ракет, росіяни випустили по Києву й передмістю балістичні ракети KN-24/Іскандер-М, а також ще один ударний дрон.

ППО збила над містом понад 20 ракет, приблизно 10 із них — балістика.

Через ракетний удар сталося падіння уламків у Голосіївському, Святошинському, Дніпровському й Шевченківському районах міста.

У Святошинському районі через падіння уламків ракети загорілося чотири автівки, пожежу загасили. За іншою адресою горить двоповерховий склад. Рятувальники ліквідували вогонь на площі 700 м².

Крім того, загасили пожежу на площі 20 м² біля входу на станцію метро «Святошин». Пошкоджені вікна будівлі станції метро і МАФи поблизу, однак станція працює.

У Голосіївському районі уламки ракети влучили в корпус котельні одного з закладів освіти. Пожежу на площі 6 м² загасили.

У Шевченківському районі ліквідували загоряння на площі 400 м². Там розбирають завали.

За інформацією мера міста Віталія Кличка, станом на 06:25 двоє дорослих звернулися за медичною допомогою. Одного з них госпіталізували.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Українські балістичні ракети: чому вони важливі і що про них відомо