Ворог продовжує спроби прориву на Бахмутському та Авдіївському напрямках — Генштаб
Генштаб ЗСУ

Генштаб ЗСУ інформує про ситуацію на фронті станом на 10 грудня.

Протягом доби противник завдав 15 авіаційних ударів, а також здійснив понад 15 обстрілів з реактивних систем залпового вогню. 

На Волинському та Поліському напрямках обстановка без суттєвих змін.

На Слобожанському напрямку ворог здійснив обстріли з мінометів та ствольної артилерії по районах населених пунктів Зелене, Стариця, Огірцеве, Варварівка, Чугунівка, Дворічна та Рідкодуб Харківської області. 

На Куп’янському та Лиманському напрямках вогневого ураження зазнали райони населених пунктів Кислівка, Табаївка, Піщане, Крохмальне, Берестове, Харківської області; Терни на Донеччині та Площанка, Діброва, Макіївка, Невське і Стельмахівка Луганської області. 

На Бахмутському та Авдіївському напрямках ворог здійснив обстріли позицій Сил оборони з танків, мінометів, ствольної та реактивної артилерії в районах понад двадцяти населених пунктів. Серед них — Верхньокам’янське, Спірне, Веселе, Білогорівка, Соледар, Бахмутське, Бахмут, Опитне, Біла Гора, Курдюмівка, Залізне та Авдіївка Донецької області.

На Новопавлівському напрямку ворог веде оборону та здійснює обстріли наших позицій з танків, мінометів, ствольної та реактивної артилерії поблизу населених пунктів Велика Новосілка, Нескучне, Пречистівка та Вугледар на Донеччині. 

На Запорізькому напрямку противник обстріляв понад 15 населених пунктів,  зокрема, Зелене Поле і Времівку Донецької області та Гуляйполе, Дорожнянку, Залізничне і Малу Токмачку на Запоріжжі. 

На Херсонському напрямку вогневого ураження зазнало місто Херсон та його околиці. 

Росіяни намагаються протидіяти випадкам дезертирства і розсилають окупантам СМС-повідомлення з попередженнями про кримінальну відповідальність.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.