Ворог зосереджений на боях на Сєвєродонецькому та Бахмутському напрямках — Генштаб
Генштаб ЗСУ

Генеральний штаб ЗСУ опублікував вечірнє зведення про події на фронті 12 червня.

На Волинському, Поліському та Сіверському напрямках суттєвих змін не було. Однак окупанти продовжують обстріли цивільних об'єктів на Чернігівщині та Сумщині.

На Слобожанському напрямку ворог намагається покращити тактичне становище та продовжує обладнувати оборонні позиції в районі населеного пункту Новий Бурлук. Райони населених пунктів Замулівка, Байрак, Гусарівка та Руські Тишки окупанти обстріляли з мінометів, артилерії та РСЗВ. Спробували провести штурм в напрямку Стариця — Рубіжне, але безуспішно.

На Слов’янському напрямку ЗСУ успішно відбили ворожі штурмові дії на напрямках Довгеньке — Мазанівка та Довгеньке — Долина.

На Донецькому напрямку ворог зосереджений на боях в районі Сєвєродонецька та Бахмута. Здійснював вогневе ураження позицій наших військ вздовж лінії зіткнення.

На Лиманському напрямку ворог готується до наступу, але активних дій не проводить.

На Сєвєродонецькому напрямку противник обстрілює українські позиції зі ствольної та реактивної артилерії. Намагається подолати опір наших військ та встановити повний контроль над містом Сєвєродонецьк.

На Бахмутському напрямку окупанти спробували захопити населений пункт Врубівка, але безуспішно. Також ворог намагався відновити штурм на напрямку Оріхове — Золоте, але отримав відсіч та відійшов.

На Авдіївському, Новопавлівському та Запорізькому напрямках противник безперервно обстрілює сили ЗСУ, щоб не допустити їх перегрупування.

На Південнобузькому напрямку загарбники намагаються утримувати зайняті позиції та здійснювати обстріли підрозділів Сил оборони. По населених пунктах Осокорівка, Трудолюбівка, Широке, Добрянка та Благодатне завдали ударів з артилерії. 

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Внаслідок обстрілів Дніпропетровщини 12 червня загинула людина