«Вовина тисяча». Зеленський анонсував виплати вакцинованим громадянам (відео)
Unsplash

Президент Володимир Зеленський заявив, що за повну вакцинацію проти коронавірусу українці отримають по 1 тис. грн.

Програма стартує 19 грудня, зазначив голова держави у відеозверненні.

Гроші люди зможуть отримати через додаток «Дія», також обіцяють інші шляхи.

Зеленський уточнив, що держава підтримає креативну, спортивну та транспортну галузь. Тому ці гроші можна буде витрати лише у цих сферах.

Люди зможуть купити абонемент у спортзал або фітнес-клуб, відвідати кінотеатр, театр, музей, концертний зал чи виставковий центр. Також кошти можна буде витратити на квитки на внутрішні перевезення.

До кінця року на програму виділять близько 3 млрд грн. І ще стільки ж — на початку 2022 року.

 
Президент Володимир Зеленський звернувся до громадян України

Президент Володимир Зеленський звернувся до громадян України. Глава держави анонсував нову програму підтримки креативного, спортивного й транспортного секторів економіки. Згідно з нею, громадяни, щеплені від ковіду двома дозами вакцини, зможуть отримати тисячу гривень через додаток «Дія». Ці кошти можна буде витратити на придбання абонементів у спортзал, відвідання кінотеатрів, театрів тощо або купити квитки для мандрівок всередині країни. Володимир Зеленський також акцентував увагу на протидії енергетичній кризі в Україні. Для цього було запущено два додаткові блоки – на Рівненській і Запорізькій АЕС. Ще один блок Запорізької АЕС буде запущено до кінця листопада. Крім того, до нашої країни прямує сім кораблів з вугіллям, якого вистачить до кінця року. А за потреби Україна придбає достатньо вугілля, щоб бути забезпеченою до завершення опалювального сезону.

Posted by Офіс Президента України on Monday, November 15, 2021
У Японії сім'ям виплатять по $880 на кожну дитину для підтримки економіки