Вперше в світі. Південна Корея почала масово виробляти лазери для боротьби з дронами — ЗМІ

Південна Корея перша в світі почала масове виробництво лазерної зброї, яка здатна збивати невеликі безпілотники. Її один постріл коштуватиме всього $1,5. Сеул застосовуватиме цю зброю для збивання північнокорейських безпілотників.

Про це пише CNN.

Нова лазерна зброя має назву Block-I. Зазначається, що вона здатна вражати невеликі безпілотники і мультикоптери на короткій дистанції за допомогою лазерних променів, які важко помітити до того, як відбудеться постріл.

В Адміністрації програми оборонних закупівель Південної Кореї (DAPA) вказують, що пристрій є невидимим і безшумним. Також він не потребує окремих боєприпасів і може працювати лише за наявності електрики.

У відомстві також заявили, що майбутні версії Block-I — Block-IІ — здатні вражати набагато більші цілі, включаючи літаки і балістичні ракети. Вони матимуть покращену потужність і більший радіус дії.

Block-І визнали придатним для застосування ще минулого року, коли під час випробування ця зброя уразила 100% цілей. Цю установку розробляли 5 років, а в її створення інвестували понад $36 млн.

Сеул назвав свою лазерну програму «проєктом Зоряні війни».

CNN пише, що ця зброя з'являється у «важливий час», оскільки в полях бою в Україні, на Близькому Сході і в інших місцях невеликі безпілотники продемонстрували здатність виводити з ладу або знищувати дорогу військову техніку, зокрема танки.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Румунія придбає у Південної Кореї озброєння на майже $1 млрд