ВРУ призначила Юлію Лапутіну новим міністром у справах ветеранів

Верховна Рада на пленарному засіданні у п’ятницю, 18 грудня, ухвалила проект постанови про призначення Юлії Лапутіної міністром у справах ветеранів України. Відповідне рішення підтримали 248 народних депутатів, повідомляє пресслужба парламенту.

Новопризначена міністр також склала присягу в стінах ВР.

До цього Лапутіна обіймала посаду заступника начальника Департаменту контррозвідувального захисту інтересів держави у сфері інформаційної безпеки СБУ.

Раніше цього тижня Рада ухвалила проект постанови про відставку Сергія Бессараба з посади міністра у справах ветеранів.

Юлія Анатоліївна Лапутіна (нар. 1967, м. Київ) — українська військовослужбовиця, контррозвідниця, спецпризначенка, кандидат психологічних наук, генерал-майор Служби безпеки України (2020).

2014 року її було призначено заступником начальника Департаменту контррозвідувального захисту інтересів держави в сфері інформаційної безпеки Служби безпеки України. В СБУ вона займалася контррозвідкою у сфері інформаційної безпеки.

Вона проводить багато публічних заходів та лекцій щодо витоків війни на Сході України, методів ведення інформаційної війни Росії проти України та смислової війни Росії проти України.

25 березня 2020 року їй було присвоєне військове звання генерал-майора і вона стала другою жінкою-генералом в історії незалежної України.

Суїциди ветеранів. «У таких випадках кажуть: важко виволікти самого себе»