Все, вони серед нас! Безпілотник вперше сів поруч з комерційними рейсами. (Відео)

Історична подія в авіації відбулася в Ізраїлі. Місцева  аерокосмічна корпорація Israel Aerospace Industries протестувала безпілотний літальний апарат (БПЛА) Heron. Вперше в світі безпілотник виконав посадку в спільному повітряному просторі з цивільними літаками. 

«Heron приземлився сьогодні в аеропорту імені Бен-Гуріона, ставши першим БПЛА, який приземлився в міжнародному аеропорту поряд з комерційними рейсами, що займають цивільний повітряний простір. БПЛА злетів з майданчика в Ейн-Шемер, приземлився в «Бен-Гуріоні» і відлетів назад до Ейн-Шемера. Зліт, політ і посадка здійснювались з контрольної станції Ейн-Шемер», — повідомили в компанії.

Там зазначають, що ця посадка з інтегруванням БПЛА до цивільного повітряного простору доводить безпечність операційної системи, яка керує такими польотами.

Heron є розвідувальним безпілотником. Втім розробники зазначають, що він може використовуватись для виконання цивільних задач. Апарат може витримувати суворі погодні умови, нести кілька датчиків, передавати інформацію в реальному часі. Крім того він здатен перевозити вантаж вагою до 290 кг. Оновлений безпілотник Heron може підніматися на висоту понад 10,5 км, розвивати швидкість до 260 км/год і проводити в повітрі без посадки до 45 годин.