Всеукраїнська Рада церков підтримала заборону УПЦ МП в Україні

Всеукраїнська Рада церков і релігійних організацій підтримала ініціативу щодо заборони діяльності релігійних організацій, повʼязаних з Російською православною церквою.

Про це повідомили на сайті ВРЦіРО.

«Ми підтримуємо законодавчу ініціативу президента України щодо унеможливлення діяльності таких організацій в нашій країні, яка має також широку політичну і суспільну підтримку», — йдеться у заяві.

Крім того, Рада засудила діяльність Російської православної церкви та назвала її «співучасницею кривавих злочинів російських загарбників проти людяності».

Також наголосили, що зараз головна загроза для релігійної свободи в Україні — агресія з боку рф, унаслідок якої вбито десятки священнослужителів, зруйновано сотні храмів і молитовних будинків.

«Московський патріархат виправдовує погроми та обмеження релігійної свободи, катування й убивства священників та пасторів і цинічно попирає Господні установлення та елементарні норми загальнолюдської моралі», — додають у ВРЦіРО.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Священник УПЦ МП готував удар по ешелонах ЗСУ на Харківщині (фото)