Встановили першого підозрюваного у вбивствах в Бучі — Венедіктова

Правоохоронці встановили першого підозрюваного росіянина, який вбивав мирне населення в Бучі, що на Київщині.

Про це у Facebook повідомила генпрокурор Ірина Венедіктова.

Йдеться про  командира підрозділу нацгвардії рф Сергія Колоцея.

Прокурори Бучі та поліцейські встановили, що саме він 18 березня вбив чотирьох беззбройних чоловіків у Бучі.

«29 березня він же катував, примушуючи зізнатися у підривній діяльності проти російської армії ще одного цивільного. Він забрав проукраїнськи налаштованого місцевого мешканця «на підвал», де бив його руками, прикладом автомата та гардою ножа. Чоловіка вивозили на місце страти, де імітуючи розправу стріляли біля його вуха. Окремим збоченим видом знущання і залякування потерпілого було примушування його нюхати мертву людину», — зазначила Венедіктова.

Злочинця впізнали з камер спостереження в одному з поштових відділень в Білорусі, де він разом з колегами відправляв награбоване в Україні.

Генпрокурор зазначила, що росіянину повідомили про підозру у жорстокому поводженні з цивільним населенням та інших порушеннях законів та звичаїв війни, поєднаних з умисними вбивствами (ч.1,2 ст. 438 КК України). Наразі встановлюють його причетність до інших звірств над мирним населенням.

«Якщо ви впізнаєте цього російського віцськовослужбовця і маєте свідчення про його причетність до інших звірств - надсилайте докази на наш єдиний хаб https://warcrimes.gov.ua/ «або звертайтеся до Київської обласної прокуратури: 097-053-04-65, 097-838-31-87, 050-107-66-75; Бучанської окружної прокуратури: 063-530-69-06», — додала Венедіктова.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Викрито 10 військовослужбовців рф причетних до катувань мирних жителів у Бучі (фото)