Втікачі від мобілізації гинуть при спробі перетнути кордон (фото)

З початку повномасштабного вторгнення росії прикордонники затримали близько 2,2 тисячі військовозобов’язаних чоловіків.

Про це повідомляє пресслужба ДПСУ.

Частина втікачів за кордон намагалася підкупити прикордонників або скористатися підробленими документами, в яких приписують собі чи дітям інвалідність, називають померлими живих дружин чи дописують кількість дітей.

Також багато порушників роблять спроби перетнути кордон поза пунктами пропуску за допомогою провідників. При цьому вони ризикують не лише свободою, але й власними здоров'ям та навіть життям.

Провідники часто наражають своїх клієнтів на небезпеку. Так правоохоронці виявляли тіла чоловіків на берегах прикордонних водойм. Так само порушниками виявилися чоловіки, які стали жертвами негоди у Карпатах.

Прикордонники Мукачівського загону визволили зі снігового полону сімох чоловіків, двоє з яких через обмороження уже не могли самостійно пересуватися. Шестеро з врятованих планували нелегально потрапити в Румунію — їх оштрафували. Сьомий виявився їхнім неповнолітнім провідником.

втікачі за кордон

Румунські прикордонники також виявили у цьому районі порушників кордону з обмороженнями та повідомили про можливу загибель осіб, які зірвалися в урвище.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Що вигадують чоловіки в Україні, щоб виїхати за кордон у воєнний час