«Втрати потрібно поповнювати»: у Раді розповіли, чи планують посилення мобілізації

Мобілізація в Україні проводиться в плановому режимі. Наразі передумов для посилення призову немає.

Про це в ефірі телемарафону заявив Федір Веніславський, член комітету Ради з питань національної безпеки, оборони та розвідки.

За його словами, з першого дня вторгнення мобілізація в Україні відбувається «абсолютно планово». Територіальні центри комплектування та соціальної підтримки продовжують вручати повістки тим, чиї військові спеціальності потрібні на фронті.

«В Україні на цей момент якихось необхідних передумов для збільшення кількості військовозобов'язаних для їх мобілізації немає. Все відбувається в тому плановому режимі, як відбувалось з перших днів війни», — пояснив він.

Водночас депутат додав, що втрати серед військових потрібно поповнювати. Тому, територіальні центри продовжують комплектувати підрозділи, які зазнали втрат.

«Окрім того, оскільки ми намагаємося сформувати ті резерви, які забезпечать швидке просування і деокупацію всієї території, формуються нові військові підрозділи. Їх також необхідно забезпечувати відповідними військовослужбовцями», — розповів Веніславський.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Дезертирство під час воєнного стану: як за це карають в Україні