Втрати росії свідчать про сильне виснаження її сил на Донбасі — розвідка Британії
Міноборони

Британська розвідка опублікувала звіт про війну в Україні за 22 червня.

У Лондоні зазначають, що росія продовжує сильні обстріли, намагаючись оточити район Сєвєродонецька через Ізюм на півночі та Попасну на півдні. Окупанти, ймовірно, готуються перекинути на Донбас багато резервів.

Розвідка також зупинилась на питанні воєнних втрат росії, яка не публікувала даних про це з 25 березня. Однак підконтрольне рф псевдоутворення «ДНР» оприлюднило дані про втрати у своїх «силах».

Станом на 16 червня нібито загинули 2128 людей з окупованих територій Донеччини, які воювали за російських окупантів, а поранення отримали 8897.

У розвідці зазначають, що втрати «сил ДНР» складають близько 55% загальної їх чисельності, що вказує на надзвичайне виснаження сил росії на Донбасі. Бійці з окупованих територій оснащені застарілим озброєнням та технікою.

«З обох сторін здатність формувати та розгортати резервні підрозділи на фронті, ймовірно, стає все більш важливою для результати війни», — підсумовують у звіті.

За даними Генштабу, станом на 21 червня росія втратила на війні в Україні близько 34,1 тис. осіб.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

ЗСУ нанесли зосереджений удар по острову Зміїний — ОК «Південь»