Втрати ЗСУ під час виходу з Авдіївки були мінімальними — речник ОСУВ «Таврія»

Усі українські підрозділи, які опинились під загрозою оточення біля Авдіївки, виведені на нові позиції і продовжують виконувати бойові задачі.

Про це в ефірі телемарафону повідомив речник ОСУВ «Таврія» Дмитро Лиховій.

«Біля Авдіївки всі підрозділи Сили оборони, які перебували під загрозою блокування, виведені на нові більш вигідні позиції. Продовжують виконувати бойові завдання, вони стоять на заваді подальшого просування ворога», — заявив він.

Лиховій стверджує, що нові позиції підготовлені, здійснена фортифікація».

При цьому речник ОСУВ «Таврія» підтвердив, що під час виходу з Авдіївки у важких обставинах деяка частина українських військовослужбовців потрапили у полон. Їхню кількість наразі встановлюють.

«Поки ми не можемо говорити про кількість (українських полонених — ред.), бо зараз відбувається верифікація. Є втрати, але вони у тих обставинах були мінімальні», — зазначив Лиховій.

Також речник додав, що наразі Україна звернулась до міжнародних інституцій та країн-посередників щодо сприяння обміну полоненими.

Водночас OSINT-проєкт Deep State пише, що росіяни розстріляли шістьох полонених українських бійців на позиції «Зеніт». Серед них було четверо поранених військових, які не могли самостійно пересуватися. Повідомляється, що вбитих окупантами бійців впізнали побратими на опублікованих ворожими пабліками відео.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Росіяни при наступі на Авдіївку втратили 47 тис. військових — ОСУВ «Таврія»