Ввечері Повітряні сили ЗСУ збили п’ять ворожих ракет «Калібр», якими атакували нашу державу
facebook.com

У четвер, 13 жовтня, ввечері Повітряні сили ЗСУ знищили п’ять ракет, які російські військові випустили по українських об’єктах.

Про це повідомили у Повітряних силах ЗСУ.

«Близько 17:00 російські окупаційні війська атакували з акваторії Чорного моря крилатими ракетами типу «'Калібр» об'єкти критичної інфраструктури у західному регіоні.

Чотири крилаті ракети знищено силами та засобами протиповітряної оборони Повітряне командування «Захід» Повітряних Сил ЗСУ. Ще одну крилату ракету «Калібр» знищено на півдні країни підрозділом протиповітряної оборони Повітряне командування «Південь», — йдеться в повідомленні.

Водночас під час атаки росіяни влучили у військовий об’єкт на Львівщині. Так було знищене військове майно, але обійшлося без жертв.

У поточну добу ворог продовжує вражати критичну інфраструктуру та цивільні об’єкти України. Зокрема, постраждали об’єкти та мирні громадяни населених пунктів Наливайківка Київської області, Миколаїв та Нікополь. Для ударів противник використав крилаті, авіаційні, зенітні керовані ракети та безпілотні літальні апарати іранського виробництва.

Загалом за добу окупанти завдали один ракетний та 15 авіаційних ударів, а також здійснили 22 обстріли з РСЗВ.

У відповідь авіація Сил оборони України протягом доби завдала 19 ударів. Уражено 13 місць зосередження озброєння та військової техніки, а також шість зенітних ракетних комплексів противника. Крім того, наші підрозділи протиповітряної оборони збили вісім ворожих безпілотників, шість з яких — Shahed-136.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

«Кинджал» — що відомо про гіперзвуковий ракетний комплекс російської армії