Вже 2 квітня в Україні можуть закінчитися COVID-ліжка — американські аналітики
УНІАН

Пік захворюваності на коронавірус в Україні очікується 26 березня, а 2 квітня, в країні можуть закінчитися лікарняні ліжка для хворих на COVID-19. Такі прогнози щодо України оприлюднив Інститут вимірювання та оцінки стану здоров’я Вашингтонського університету.

Аналітики інституту підрахували, що за найгіршим сценарієм 2 квітня кількість госпіталізованих з коронавірусом в Україні перевищить наявність спеціалізованих лікарняних ліжок, яких налічуєтся близько 40 тис. Піковим моментом може стати середина квітня, коли розрив між кількістю хворих та числом лікарняних ліжок, за прогнозом, сягне більше 10 тис.

За даними Держстату, в Україні загалом налічується 309 тис. лікарняних ліжок. 

Американські науковці прогнозують, що цього разу пік захворюваності на коронавірус припаде на 26 березня і становитиме 78,7 тис. нових випадків на добу, включаючи невиявлені.    

Невтішні прогнози і щодо смертності від COVID-19. За прогнозами аналітиків, у разі збереження теперішнього зростання кількості хворих в Україні пік смертності очікується 19 квітня з 658 летальними випадками.

За останню добу 17 березня в Україні підтвердили 15 053 нових випадки коронавірусної хвороби COVID-19, померли 267 хворих.

Міністр охорони здоровь'я Максим Степанов спрогнозував, що цей спалах COVID-19 триватиме до кінця квітня. 

Кличко оголосив про суворе посилення карантину в Києві з 20 березня