Вже не безкоштовно, але частіше: як змінилася робота метро у Києві

16 травня у Києві відновили електронну оплату за проїзд у комунальному громадському транспорті — як у метро, так і в наземному транспорті.

«Таке рішення місто прийняло у зв’язку з тим, що у столицю повертаються містяни тому потрібно відновлювати повноцінну роботу громадського транспорту. А для цього потрібно закуповувати пальне, запчастини для ремонту, сплачувати за електроенергію та платити заробітну плату працівникам транспортних підприємств. Усе це чималі кошти, яких у бюджеті немає через відсутність надходжень», — розповів заступник мера Микола Поворозник.

Сплачувати за проїзд пасажири зможуть транспортними картками, через платіжні додатки та мобільний додаток «Київ цифровий».

Одночасно у метро скоротили інтервал руху поїздів — у години пік він становитиме 5-7 хвилин, а інший час — 10-15 хвилин в інший час. Також відновила роботу станція «Кловська».

«Підземні станції продовжують цілодобово приймати людей як укриття. У разі повітряної тривоги рух на відкритих ділянках призупиняється», — повідомили в КМДА.

Крім того, Київпастранс та Укрзалізниця узгодили графіки роботи Кільцевої електрички та швидкісного трамвая №5 — час пересадки скоротився до 12 хвилин, а кількість трамваїв на маршруті зросла до 5.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Мер Харкова розповів, коли у місті знову запрацює метро