WebMoney зупинила всі операції з гаманцями у російських рублях

З 11 лютого у платіжній системі WebMoney стали недоступними всі операції з гаманцями у російських рублях.

Про це повідомляється на сайті WebMoney.

Це сталося через те, що російський Центробанк відкликав ліцензію у Консервативного комерційного банку (банку «ККБ»), який був розрахунковим банком системи WebMoney для гаманців у рублях, пише інтернет-видання Meduza.

У Центробанку заявили, що «ККБ» порушував законодавство у сфері протидії відмиванню коштів і фінансуванню тероризму.

За даними Meduza, банк «ККБ» фактично не проводив традиційну банківську діяльність. Він спеціалізувався на наданні послуг у сфері електронної комерції. Банк не досліджував економічного змісту операцій клієнтів, джерела грошових коштів за якими були непрозорими. Існували підвищені ризики залучення цієї фінустанови до обслуговування «тіньового» ігорного бізнесу та нелегальних учасників фінансового ринку.

WebMoney заявила, що банк «ККБ» не порушував закон, й назвала дії Центробанку «недружнім кроком».

Компанія повідомила, що заморожені у банку «ККБ» кошти учасників платіжної системи будуть виплачені їхнім власникам. У WebMoney також пообіцяли докласти «всі доступні юридичні й фінансові зусилля для якнайшвидшої компенсації вартості заблокованих інструментів».

 

⚠ В связи с отзывом лицензии у АО Банка «ККБ», Гаранта и расчетного банка Системы по рублевым кошелькам, с 11 февраля...

Posted by WebMoney Transfer on Friday, February 11, 2022

Що відомо про платіжну систему WebMoney

Платіжна система WebMoney була створена у Росії у 1998 році. В ній можна створювати гаманці у російських рублях, іншій валюті й криптовалюті.

Нині у системі, за даними WebMoney, зареєстровані понад 45 млн користувачів. З початку лютого вони провели понад мільйон транзакцій.

У грудні 2021 року WebMoney на пів року призупинила можливість поповнення гаманців у рублях через припис банку «ККБ» від Центробанку.

Раніше Chas News повідомляв, oj Європарламент закликав заблокувати «Північний потік-2» та в наступному пакеті санкцій відключити Росію від SWIFT.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини та публікує дивовижні історії. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Порожня загроза. Чому відключення РФ від SWIFT не вигідне ні США, ні ЄС