WhatsApp подає в суд на владу Індії через нові закони, які загрожують приватності користувачів
Pixabay

Сервіс WhatsApp судитиметься з владою Індії через нові закони щодо інтернету, які «серйозно нашкодять» конфіденційності користувачів месенджера.

Згідно з новими правилами, індійська влада зможе контролювати онлайн-активність навіть у таких зашифрованих додатках, як WhatsApp і Signal. Шифрування, яке забезпечує конфіденційність і недоступність повідомлень у месенджері, в Індії вимагають видалити, а повідомлення потрібно перемістити у спеціальну базу.

Завдяки новим законам влада зможе ідентифікувати і вжити заходів щодо відправника, якщо його контент визнають «незаконним». Тепер сервіси, які працюють онлайн, повинні видаляти контент за 36 годин після постанови суду та призначити «спеціаліста з дотримання законних вимог», який розглядатиме всі скарги.

Twitter заблокував чотири акаунти за репости повідомлень з нового сайту Трампа

В Індії WhatsApp має понад 400 млн користувачів і є основним засобом комунікації в країні. Компанія подала позов у суди Делі на підставі того, що нові закони є неконституційними та порушують право громадян на конфіденційність, як зазначалося у постанові Верховного суду від 2017 року.

Великі технологічні компанії вже давно ведуть битву з індійською владою на чолі з прем’єр-міністром Нарендра Моді, який впроваджує все більш жорсткі закони в онлайн-сфері.

Раніше уряд Моді вже конфліктував із Twitter, вимагаючи, щоб сервіс видалив антивладні твіти, пов’язані з протестами та критикою дій уряду в боротьбі з коронавірусом.

Індія продовжила заборону на експорт вакцин від COVID-19