WhatsApp все ж буде передавати особисті дані у Facebook
Android Police

Месенджер WhatsApp ознайомить своїх користувачів з умовами та правилами передачі персональних даних компанії Facebook.

Про це йдеться у блозі WhatsApp.

«У найближчі тижні в додатку WhatsApp з'явиться банер із докладною інформацією. У користувачів буде вдосталь часу ознайомитися з нею. Ми також надаємо додаткову інформацію, щоб усунути занепокоєння (щодо передачі персональних даних компанії Facebook — Прим. ред.). Нарешті ми почнемо нагадувати людям про те, що вони мають ознайомитися з цими оновленнями й прийняти їх, щоб і надалі користуватися додатком WhatsApp», — зазначається у повідомленні.

У месенджері додають, що хочуть, аби всі користувачі дізналися історію впровадження наскрізного шифрування й переконалися, наскільки WhatsApp дбає про конфіденційність і безпеку своїх користувачів.

«Зараз ми використовуємо функцію «Статус», щоб доносити свої цінності й новини компанії просто в додатку WhatsApp. Ми не збираємося зупинятися на цьому, адже прагнемо, щоб нас почули», — зазначили у WhatsApp.

У месенджері з’являтимуться постійні нагадування щодо необхідного перегляду нових правил.

Передісторія

WhatsApp є «донькою» корпорації Facebook. З 2016 року месенджер міг ділитися частиною даних з материнською компанією: номерами телефонів, інформацією про те, чи відкритий та як довго відкритий додаток, даними про активний пристрій.

Проте за новою політикою конфіденційності WhatsApp зможе ділитися з Facebook реєстраційними даними аккаунта користувача, даними про транзакції, службовою інформацією, даними про взаємодії з іншими користувачами в тексті вакансії, інформацією про пристрій, IP-адресою та іншими даними.

У січні месенджер WhatsApp відклав до 15 травня початок передачі даних компанії Facebook. Йдеться про передачу реєстраційних даних акаунту, зокрема, номер телефону, даних про транзакції, про взаємодію з іншими користувачами, інформацію про пристрій, IP-адресу тощо.

Месенджер WhatsApp вирішив перенести дату оновлення угоди користувачів до середини травня після того, як люди почали масово переходити до конкурентних платформ, зокрема, Telegram.

Лише за останні три доби до Telegram приєдналося понад 25 млн нових користувачів зі всього світу. Загалом кількість активних користувачів Telegram перевалила за 500 млн. Зокрема, це пов'язують із змінами в політиці месенджера WhatsApp, що належить Facebook.

Адміністрація президента Туреччини повідомила, що відмовиться від використання мессенджера WhatsApp через те, що соцмережа незабаром почне передавати особисті дані користувачів в компанію Facebook, повідомляє Reuters.

Спільний  месенджер. Facebook робить крок до об’єднання з Instagram