«Я більше не хотіла жити». Меган Маркл — про расизм і тиск з боку королівської родини
Getty Images

Герцогиня Сассекська Меган Маркл на американському телебаченні розповіла про расистську поведінку британської королівської родини та психологічний тиск. Через це Меган переслідували думки про самогубство.

Інтерв’ю колишньої актриси та її чоловіка — принца Гаррі — з відомою ведучою Опрою Вінфрі вийшло у неділю на каналі CBSС.

Меган думала про самогубство

Меган заявила, що почувалась абсолютно незахищеною від уваги таблоїдів і тиску «фірми» — системи, що оточує британський королівський дім. Її змушували місяцями не виходити з дому, відхиляли всі звернення про допомогу.

«Я просто не хотіла більше жити. Це була ясна, справжня, лякаюча і постійна думка. Мене не можна було залишати на самоті», — зізналась Маркл.

За її словами, вона зверталась до кількох високопоставлених співробітників королівського двору по допомогу і просила доправити її до лікарні. Але їй сказали, що подібний крок викличе погану реакцію суспільства.

Відразу після весільної церемонії у Меган, за її словами, відібрали водійське посвідчення, паспорт та банківські картки.

Сина Гаррі та Меган позбавили захисту

Меган Маркл сказала Опрі, що коли була вагітна першим сином, їй повідомили, що він не матиме титула принца. А тому не отримає охорону, як інші члени королівської сім'ї. На думку Меган, це стало грубим порушенням традицій.

«У них немає права це забирати. Коли я була вагітна, вони сказали, що хочуть поміняти традиції для Арчі. Цікаво, чому?» — каже герцогиня Сассекська.

Вона зазначає, що пригнічена від однієї думки, що її син не буде у безпеці, а перший небілий член королівської родини не отримає той же титул, що інші онуки королеви Єлизавети.

Королівська родина обговорювала колір шкіри дитини

Опра запитала, чи думає Меган, що все це — через її колір шкіри.

«Були ще побоювання і розмови про те, наскільки темною буде шкіра нашої дитини після народження», — заявила Маркл. Вона не уточнила, хто саме це казав: «Про це було кілька розмов. Це мені переказав Гаррі. Це розмови, які сім'я вела з ним».

Сам Гаррі додав: «Про цю розмову я ніколи не розкажу. У той момент мені було незручно, я був трохи шокований».

Пара повінчалась за три дні до публічної церемонії

Принц Гаррі і Меган зізнались, що насправді їхнє весілля відбулося за три дні до публічної церемонії.

«Це був спектакль для всього іншого світу. Ми хотіли провести цю церемонію тільки для себе»,  сказала Меган.

Гаррі також сказав, що сім'я перестала надавати ім фінансову допомогу після того, як вони переїхали до США. І зізнався, що наразі їхні стосунки з родиною напружені

Раніше Sunday Times повідомила, що королева Єлизавета не дивитиметься інтерв'ю, а палац реагуватиме лише у випадку нападу на окремих членів сім’ї.

В цей час чоловік Єлизавета, 99-річний принц Філіп, перебуває у лікарні, де йому зробили операцію на серці.