«Я хотів би, щоб сьогодні від вас до нас звучало — «вибір Європою України»» — Володимир Зеленський

Володимир Зеленський 1 березня виступив на засіданні Європарламенту. "Є вислів — український вибір Європи. Те, до чого ми йшли і йдемо, я хотів би, щоб сьогодні від вас до нас звучало — «вибір Європою України». Шановні присутні, у нас дуже мотивований народ, ми боремося за наші права, свободу і життя, а зараз — за виживання, і це наша головна мотивація, але ми боремося і за те, щоб бути рівноправними членами Європи. Я вважаю, що ми всім показуємо, що ми такі і є. З нами ЄС буде точно міцнішим. Доведіть, що ви разом із нами, що ви нас не відпускаєте, доведіть, що ви справді європейці, тоді життя переможе смерть, а світло — темряву. Слава Україні», — заявив український президент.

Члени Європарламенту, вітаючи, підвелися та аплодували Зеленському. А президент Європарламенту Роберта Метсола заявила, що ЄП визнає європейську перспективу України. «Ми визнаємо європейську перспективу України. Ми вітаємо, пане президенте, заявку України на отримання статусу кандидата і працюватимемо для досягнення цієї мети. Ми маємо дивитися у майбутнє разом», — заявила вона.

Сьогодні, орієнтовно о 16.30 депутати Європарламенту повинні проголосувати за надання Україні статусу кандидата в члени Європейського Союзу. Потім почнуться переговори щодо надання Україні статусу повноцінного члену ЄС за спеціальною прискореною процедурою. Її деталі поки що невідомі.

Просування росіян коштує їм дуже дорого і за кілька днів російська армія буде деморалізована
Угорщина підтримує прискорений вступ України до ЄС — Сійярто