«Я виріс в бідності страшній». Лукашенко назвав вигадками фільм опозиціонерів про його статки
Белсат

Самопроголошений президент Білорусі назвав неправдивою інформацію, яку опозиційний блогер навів у фільмі «Лукашенко. Золоте дно» про його резиденції, елітні автомобілі, авіапарк та незаконне збагачення.

Про це повідомив державний новинний ресурс Білорусі «БЕЛТА».

Опозиційні журналісти розповіли у фільмі про резиденції Лукашенка — офіційні та «подаровані» близькими бізнесменами. Також автори описали автопарк у володінні керманича Білорусі, з автомобілями за сотні тисяч і навіть мільйони доларів. Окремий фрагмент фільму стосується авіатранспорту. Це кілька літаків і вертоліт, на яких Лукашенко в минулому році літав над Мінськом, який був охоплений протестами.

За словами авторів стрічки, з 2014 року Євросоюз виділив білоруській владі 4 млрд, значна частина яких пішла на особисті потреби Лукашенка.

Через тиждень після публікації фільму Лукашенко заявив, що інформація, представлена журналістами, нібито недостовірна. Також він додав, що ніколи собі не дозволить красти.

Я ніколи собі не дозволю вкрасти щось у людей. Тому що я виріс не в злиднях, але в бідності страшній. І я знаю ціну кожному рублю. Кажуть, дуже великий фільм, довгий. У мене стільки часу немає дивитися. Мені дали просто блоками аналіз. Я теж зробив висновок, що нового тут нічого немає

Розповів самопроголошений президент і про годинник, який фігурували у фільмі: «У мене вже, напевно, років 15 цей годинник. Скажу вам відверто, вони нехай не паряться, цей годинник мені подарував Нурсултан Назарбаєв (перший Президент Казахстану. — Прим. ред)», - заявив Лукашенко.

У фільмі NEXTA перераховані білоруські та зарубіжні бізнесмени - Михайло Гуцерієв, Ігор Макаров, Олексій Олексин, Павло Топузідіс, брати Карич, які отримують ексклюзивні умови ведення бізнесу в обмін на цінні «подарунки» Лукашенку.

Передісторія

Лукашенко перебуває при владі майже 30 років.

З серпня 2020 року в Білорусі тривають масові протести проти фальсифікації результатів президентських виборів, на яких переможцем оголосили Лукашенка.

Протестувальники вимагають проведення нових справедливих виборів, звільнення політичних в'язнів і відповідальності за побиття і катування мирних демонстрантів.

Лукашенко заявив, що Україна впала, а от Білорусь ще тримається