Яйко-сподівайко та цюцюрковий злодіяка. Ведучого телеканалу «Київ» відсторонили від роботи за жарти про мову (відео)
УНІАН

Телеведучий телеканалу «Київ» В’ячеслав Соломка та продюсер програми «Київ. Ранок» Наталія Дубовик висміяли українську мову у TikTok. У ролику вони перекладали  «цікаві українські слова» російською, зокрема «яйко-сподівайко», «цюцюрковий злодіяка», «залупівка».  

Керівництво телеканалу через скандальне відео відсторонило ведучого ранкового шоу від роботи, повідомляє пресслужба ТРК «Київ».

«Оскільки відео було записано в офісі телеканала Київ, а на одному з них фігурувала продюсер програми Київ. Ранок Наталія Дубовик, ми вважаємо за потрібне вибачитися перед усіма, кого могли образити ці записи», — йдеться у повідомлені.

 

Мені здається вже пора лишати громадянства за такі «жарти» й такий хайп....

Posted by Євген Ісаєв on Tuesday, January 26, 2021

На думку керівництва ТРК, в умовах гібридної інформаційної війни, а також військової агресії РФ на Донбасі, «невдалі жарти щодо української мови, її окремих слів або фонетики недоречні».

«Ми також усвідомлюємо негативну моральну сторону цих відеозаписів. Зняті кадри зачіпають чутливу тему для багатьох українців і можуть трактуватися двозначно, що повинен був передбачити автор відео», — додали прессекретарі мовника.

Chas News повідомляв, що українки у формі курсанток танцювали з російським поліцейським у TikTok. 

Prometheus видалить лекції блогерки Онацької через скандальне відео у TikTok