Як нарешті вивчити часи англійської мови? 5 дієвих порад від експертів First Cambridge Centre
Unsplash

Під час вивчення часів англійської мови студентів часто лякають схеми та граматичні структури, які здаються незрозумілими або перевантаженими винятками. 

Однак, проблема полягає не в складності правил, а в застосуванні неефективних підходів до їх опанування. Тому у цьому матеріалі експерти освітнього центру First Cambridge Centre поділяться дієвими стратегіями вивчення всіх англійських часів. 

Опановуйте часи у контексті

Спроби запамʼятати формули побудови речень у різних часах не принесуть бажаного результату

Натомість вивчайте правила у контексті: читайте тексти, слухайте подкасти, дивіться відео та звертайте особливу увагу на те, як і коли використовуються різні часові форми.

Намагайтесь зрозуміти логіку

Не зазубрюйте форми та правила — спробуйте зрозуміти загальну логіку: якколи та навіщо вживаються ті або інші часи.

До прикладу, пояснюйте собі, що Past Simple описує дії, що повністю завершились у минулому, а Present Perfect вказує на звʼязок минулого та теперішнього. 

Регулярно практикуйтесь

Щодня практикуйте часи англійської мови — це змусить ваш мозок навчитись вживати правильні конструкції автоматично.  

Для цього радимо самостійно створювати речення про події, які трапились з вами нещодавно, тривають зараз та відбудуться незабаром. Такий підхід буде значно ефективнішим, ніж опис загальних обставин, до яких ви не маєте жодного відношення. 

Вивчіть irregular verbs

Для того, щоб вправно користуватись часовими формами в англійській, необхідно знати неправильні дієслова. Наприклад, щоб поділитись історією в Past Simple потрібна друга форма дієслова, а щоб вжити Past Perfect tense — третя. 

Користуйтесь власним способом засвоєння інформації

Кожна людина засвоює інформацію по-своєму: комусь легше дається вивчення матеріалу за допомогою відеоуроків, а хтось повинен написати детальний конспект. Знайдіть свій унікальний спосіб — так ваша ефективність значно підвищиться, а навчання буде комфортним та приємним. 

А для того, щоб вивчати мову комплексно та регулярно, радимо завітати на курси англійської, де досвідчені викладачі поділяться ефективними методиками та допоможуть крок за кроком рухатись до опанування омріяного рівня володіння мовою.