Як ніколи раніше. У Німеччині посилюють карантин на великодні свята
bundeskanzlerin.de

У Німеччині подовжили жорсткі карантинні обмеження до 18 квітня через різке зростання захворюваності на коронавірус.

Канцлер ФРН Ангела Меркель каже, що економічне та приватне життя в Німеччині на час великодніх свят підлягають обмеженню як ніколи раніше під час пандемії, повідомляє Deutsche Welle.

Страсні четвер і субота, 1 і 3 квітня, перед Великоднем оголосили вихідними днями. Страсна п’ятниця, Великдень і наступна за нею субота в Німеччині традиційно неробочі дні. «Протягом п’яти днів поспіль буде діяти принцип «ми залишаємося вдома», — підкреслила канцлер.

Усі торгові точки протягом цього періоду не працюватимуть. Виняток зроблять лише в суботу для продуктових магазинів, інші чотири дні супермаркети теж будуть закриті. Згідно з рішенням канцлера і глав федеральних земель, масові скупчення людей в громадських місцях в ці п’ять днів повністю заборонені. Уряд ФРН закликав церкви і релігійні громади вести великодні богослужіння онлайн. Працюватимуть й надалі лише центри вакцинації та проведення тестів на коронавірус.

У регіонах, де індекс захворюваності за тиждень перевищує 100 на 100 тис. осіб, можуть посилити обмеження соціальних контактів, ввести обмеження на вихід з дому, а також зобов’язати вдягати медичні маски у приватних автомобілях, пише видання. 

Для тих, хто виїжджає на відпочинок за кордон, запровадять загальний обов’язок проходити тестування перед зворотним рейсом. Повернення до Німеччини буде можливо тільки за наявності результатів тесту.

Поляки вимагають компенсацій від Німеччини за тести на COVID-19 на кордоні