Як працюватиме дозвіл на виїзд за межі проживання: пояснення Генштабу
Фото: АрміяІнформ

Дозвіл для виїзду за межі місця проживання у військкоматах мають отримувати лише військовозобов’язані, призовників ця норма поки не стосується. Також дозвіл не потрібний у разі переміщення у межах області.

Про це повідомив в ефірі національного марафону полковник Олександр Хлись, представник Головного управління персоналу Генерального штабу ЗСУ.

«Якщо людина переміщується в межах області — не треба. Якщо в межах міста Києва та Київської області — також не потрібно. Якщо людина виїжджає за межі області вона має прибути до керівника ТЦК Теріторіальний центр комплектування, стара назва — військкомат, уточнити свої дані та отримати такий дозвіл», — пояснив він.

За його словами, у Генштабі не вважають, що така кількість людей буде занадто великою.

При цьому наразі ця норма, в першу чергу, буде стосуватися військовозобов'язаних, оскільки зараз йде призов по мобілізації саме цієї категорії осіб.

«Він (дозвіл — ред.) також дається для призовників, але цю категорію ми зараз не викликаємо. Це ті громадяни, які навчаються у вищих навчальних закладах та здобувають освіту», — розповів Хлись.

Він у уточнив, що такий дозвіл діятиме 30 діб і надалі йог можна буде отримати в ТЦК.

На сайті Збройних сил України також опублікован повний текст «Порядок надання дозволу громадянам України, які перебувають на військовому обліку у ТЦК та СП, на виїзд за межі місця проживання».

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Головнокомандувач прокоментував обмеження пересування для військовозобов'язаних