Як українці поставились до ідеї створення союзу з Польщею та Британією — опитування

61% громадян України схвально поставились до створення військово-політичного союзу у складі України, Польщі та Великої Британії.

Опитування проводила соціологічна група «Рейтинг» протягом 21-23 січня 2022 року. У ньому взяли участь українці віком від 18 років, які мешкають в усіх областях, крім тимчасово окупованих територій Криму та Донбасу.

Водночас до такої ініціативи негативно поставились 21% респондентів, байдуже — 12%.

Найбільш позитивно оцінили союз країн у західних та центральних регіонах України, а також у Києві. «За» висловились від 65% до 76% опитаних. Менш схвально поставились до ідеї мешканці південних областей, підтримують союз — 51%, проти — 31%. У східних регіонах відсоток тих, кому не сподобалась ідея, майже зрівнявся з позитивними оцінками союзу. Там підтримують — 40%, не підтримують — 38%.

Серед прихильників політичних партій найбільше підтримали створення військово-політичного союзу у складі України, Польщі та Великої Британії сторонники «Європейської солідарністі», «Свободи» та «Сили і честі». Рівень підтримки перевищив 80%.

Натомість відверті противники ініціативи — прихильники партій «Опозиційна платформа — За життя», Шарія та Мураєва. Не підтримали ідею 62%, 67% та 68% відповідно.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини та публікує дивовижні історії. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити. 

Обіцяють, але не квапляться. Чи є в України шанс отримати статус «головного союзника — не члена НАТО»