Як в ОРДЛО проходить нова хвиля примусової мобілізації (фото, відео)

В ОРДЛО розпочалася нова хвиля примусової мобілізації. Про це пише журналіст Сергій Гармаш, колишній член української делегації на переговорах у Мінську.

За його словами, у середині червня спостерігався спад «мобілізаційної активності», однак з 23 червня на вулицях окупованих міст поновилися рейди військкоматів.

«Повістки вручають навіть тим, у кого була «бронь». Так і кажуть, що бронь більше недійсна, оскільки в «республіці» «нова хвиля мобілізації». Путін хоче свіжого м'яса...», — зазначив він.

Гармаш також опублікував поширене у донецьких пабліках відео, як жінка відбила свого чоловіка від мобілізації.

 

Похоже, совсем плохи дела в путинской «второй армии мира». Из Донецка сообщают, что в ОРДЛО начался новый этап мобилизации. С 10-х чисел июня наблюдалось снижение мобилизационной активности, - казалось, что за 4 месяца, с 18 февраля, уже всех вычистили. Но с 23 июня на улицах городов, трассах, пунктах выезда проводятся рейды военкоматов. Повестки вручают даже тем у кого была "бронь". Так и говорят, что бронь не действительна, поскольку в «республике» «новая волна мобилизации». Путин хочет свежего мяса... Вот видео реального случая такой «мобилизации» в Макеевке 28 июня. У парня забрали украинский паспорт и хотели тут-же отправить в военкомат. Его отбили женщины, - отделался повесткой на медкомиссию. Вернулся ли он после этого «медосмотора» домой – неизвестно. Телеграмм-канал женщины, которая стримила, уже подчистили.

Posted by Sergiy Garmash on Tuesday, June 28, 2022

Випадок, як повідомляється, стався 28 червня у Макіївці. На кадрах видно, що загарбники виловили чоловіка просто посеред вулиці біля будинку, забрали у нього паспорт та одразу хотіли повести його до військкомату.

Жінка пояснює, що у фейковій «республіці» не запроваджено воєнного стану і її чоловік «нікуде не піде воювати». Бойовик у відповідь рекомендує жительці Макіївки прочитати указ ватажка терористів «днр», на що вона відповіла «їй до одного місця цей голова». 

Далі жінка каже, що у її чоловік — громадянин України. А коли представники окупантів їй цинічно заявили, що в Україні, мовляв, оголошена загальна мобілізація, вона зауважила, що Макіївку українська влада не контролює. 

У результаті жінці вдалося забрати в окупантів паспорт свого чоловіка, проте ті заявили, що місцевий житель повинен протягом двох годин прийти до військкомату для проходження медкомісії. Чим завершилася ця історія невідомо.

Також у донецьких групах у соцмережах публікують фото, як бойовики затримають чоловіків на вулицях, у парках, автовокзалах та торговельних центрах, після чого одразу забирають до військкоматів. 

примусова мобілізація донецьк

Примусова мобілізація у Донецьку

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Карта бойових дій в Україні станом на 29 червня