Які заборони діятимуть в Україні після закінчення жорсткого карантину
УНІАН

З опівночі 25 січня в Україні більше не діятиме жорсткий карантин. Держава повернеться до «помаранчевої» зони. Chas News зібрав у добірку, які заборони скасуються з понеділка.

9 грудня Кабмін посилив карантинні обмеження з 8 до 24 січня. 25 січня термін дії локдауну закінчується. Таким чином країна повертається до адаптивного карантину.

Що дозволено

З 25 січня можна буде проводити масові заходи. Проте з обмеженнями — не більше 20 учасників з дотриманням соціальної дистанції. Спортивні змагання можуть відбуватися, однак без глядачів.

Заклади громадського харчування зможуть працювати з 07:00 до 22:00. В інші години отримати замовлення можна тільки за допомогою адресної доставки.

Театри і кінотеатри працюватимуть за умови заповнення залу не більше 50%. Один відвідувач на 10 кв. м. Тільки за цієї умови зможуть відкрити свої двері музеї, виставкові зали та галереї.

ТРЦ, непродовольчі магазини та ринки також відновлять роботу. Готелі, санаторно-курортні установи та реабілітаційні центри зможуть приймати клієнтів, як і раніше.

У громадському транспорті дозволятимуться перевозити обмежену кількість пасажирів — за кількістю місць для сидіння. Відкриються й спортивні заклади з обмеженням відвідувачів — не більше одної людини на 20 кв. м.

Однак забороняється:

  • у громадських місцях перебування без засобів індивідуального захисту і документів, що засвідчують особу;
  • cамовільно залишати місце самоізоляції, обсервації;
  • робота розважальних закладів (дискотеки, нічні клуби);
  • розміщення більше чотирьох повнолітніх за одним столом у закладах громадського харчування;
  • проводитипланові госпіталізації, за винятком допомоги вагітним, онкохворим, паліативної допомоги та невідкладних ситуацій;
  • відвідувати стороннім установи соцзахисту, де перебувають особи похилого віку, інваліди, ветерани, особи з психічними захворюваннями;
  • робота навчального закладу, якщо більше 50% його учнів і персоналу знаходяться на самоізоляції;
  • в освітніх закладах проводити заходи за участю дітей з більш ніж однієї групи або класу та з глядачами.
Як працюватимуть заклади освіти після локдауну