«Якісь політичні танці»: Кличко відповів на зауваження щодо роботи пунктів обігріву

Мер Києва Віталій Кличко завив, що зауваження щодо неналежного забезпечення пунктів обігріву у столиці мають «політичне забарвлення».

Відзначимо, у перші дні розгортання «пунктів незламності» багато киян скаржилися, що не можуть їх знайти за вказаними на інтерактивній мапі адресами, а також на відсутність генераторів та доступу до інтернету.

25 листопада президент Володимир Зеленський у вечірньому зверненні дорікнув київській владі за «профанацію» і погане забезпечення «пунктів незламності» у столиці. Наступного дня свою інспекцію провели «слуги народу». За її результатами, голова фракції Давид Арахамія завив, що 20% із 530 пунтків незламності у столиці не працюють, а значна частина інших погано оснащена.

Кличко у відповідь заявив, що у Києві облаштовані та працюють понад 430 пунктів обігріву. Ще 100 готуються оперативно розгорнути у випадку надзвичайної ситуації.

За словами мера, місто забезпечило понад 400 генераторів для роботи цих пунктів і ще близько 100 генераторів надали волонтери та благодійні організації. Також незабаром місто отримає 12 пересувних модульних котелень, які замовило спеціально під пункти обігріву.

«Я не хочу, особливо в нинішній ситуації, вступати в політичні баталії. Це безглуздо. Мені є чим займатися. Та зазначу, що маніпулювати не треба!», — заявив мер.

Кличко розповів, що 26 листопада зустрічав «слуг народу» під час перевірки цих пунктів. У приватних розмовах він чув позитивні відгуки депутатів, однак потім вони у соцмережах почали писати критичні зауваження.

«Це виглядає, м’яко кажучи, негарно. Як для українців, так і для наших іноземних партнерів. Сьогодні, коли всі повинні працювати спільно, починаються якісь політичні танці», — наголосив міський голова.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

В Україні вдалося стабілізувати роботу енергосистеми — Шмигаль