Якраз до свят. На Netflix готуватимуть нові страви із залишків їжі (відео)

Дуже актуальне кулінарне шоу стартує на Netflix 30 грудня. Його назва — «Найкращі залишки». У ньому кухарі змагатимуться у приготуванні страв із залишків старої їжі. Переможець кожного епізоду отримує $10 тис., пише АР.

Творці шоу зазначають, що використання продуктів, які залишилися після святкової вечері або через надмірне замовлення в службі доставки під час карантину, це не лише просте підігрівання на наступний день.

Наприклад, в одному турі учасникам видали овочевий салат, рис із цвітною капустою, свинячу вирізку з буряком та авокадо з сиром. За 30 хвилин кухарі зробили з них індійське каррі з оладками, грецьку тіропіту та мексиканську тостаду.

Один з суддів шоу каже: «Якщо наші глядачі відкриють холодильник і скажуть: я не викидатиму залишки, а зроблю з них щось дивовижне, тоді ми зробили свою роботу».

А другий зазначає, що подібні перетворення одних страв на інші практикують навіть в ресторанах: «Кухарі подібних закладів часто наголошують, що вони використовують свіжі інгредієнти. Але багато з того, що пропонують ресторани,  це залишки їжі. Наприклад, аранчіні, як правило, є лише вчорашнім різотто».

Більше половини витрат українців припадає на їжу — Держстат