Якщо ми не отримаємо допомоги, то програємо війну — Зеленський американським сенаторам

Під час зустрічі з американськими конгресменами у Вашингтоні президент Володимир Зеленський закликав їх схвалити додаткове фінансування допомоги для України.

Про це розповів лідер демократичної більшості в Сенаті Чак Шумер.

«Було єдине речення, яке підсумувало (розмову — Прим. ред.), і я процитую його дослівно. Пан Зеленський сказав: «Якщо ми не отримаємо допомоги, то програємо війну», — заявив він.

Під час зустрічі Зеленський розповів, що для перемоги Україні потрібні дві речі —F-16 та ATACMS.

«Їм треба артилерія далекої дії, щоб здійснювати удари по Криму, звідки летять іранські дрони. Зараз вони цього не мають», — сказав журналістам голова комітету Палати представників із закордонних справ республіканець Майкл Маккол.

Він наголосив, що українським військовим доводиться наступати без прикриття авіації та проводити розмінування вночі, тоді як США «не відправили б свої війська в таких умовах».

«Тому ми маємо дати їм те, що їм потрібно. І якщо ця адміністрація не дасть їм цього, то ми маємо прописати у законопроєкт про бюджетні асигнування зброю, про яку він просив», — додав Маккол.

Він також розповів, що більшість посадовців підтримують рішення про надання Україні додаткових $24 млрд й для поповнення запасів Пентагону.

Водночас очільник Палати представників США Кевін Маккарті заявив, що виступив проти схвалення нової фінансової допомоги для України, вимагаючи від Білого дому боротьби з нелегальною міграцією.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Огляд і спростування пропаганди за 14—20 вересня