Якщо путін відчує себе загнаним у кут, він може використати тактичну ядерну зброю — аналітик
Science

Якоб Хеденског, аналітик Стокгольмського центру східноєвропейських досліджень Шведського інституту міжнародних справ, розповів, за яких умов росія може завдати ядерного удару у війні з Україною.

Експерт зазначив, що ядерна зброя є скоріше «політичною». Застосування стратегічного ядерного озброєння означає миттєву відповідь та кінець світу.

Щодо тактичного ядерного озброєння, то у росії є доктрина для конфлікту з НАТО, яка зветься «ескалація для деескалації». Вона передбачає використання такої зброї на полі бою чи деінде у якості демонстрації, щоб налякати іншу сторону та змусити її відступити.

«Є побоювання, що якщо путін відчує загнаним себе у кут і що його стратегія в Україні провалилася, то він може використати тактичну ядерну зброю для того, щоб змінити правила гри, вийти з глухого кута чи уникнути поразки. Але для цього має значно погіршитися ситуація з війною в Україні — або ж навпаки, в росії», — підсумував Хеденског.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Ядерна війна стане можлива лише тоді, коли кремлівський диктатор остаточно зрозуміє, що програє