Яку загрозу для рф становить прибуття ATACMS в Україну — аналіз ISW

Прибуття в Україну далекобійних ракет ATACMS становитиме загрозу для російської авіації та ворожих складів боєприпасів у тилу, повідомляє Інститут вивчення війни (ISW).

Аналітики зазначають, що удари України по аеродромах на окупованих територіях змусять російське командування відвести частину літаків на аеродроми, розташовані далі від лінії фронту.

А передеслокація авіації може, ймовірно, порушити підтримку російською авіацією оборонних зусиль і локальних наступальних операцій.

Крім того, прибуття ракет великої дальності ATACMS також становить значну загрозу для російських складів боєприпасів у тилових районах і, ймовірно, змусить російське командування вибирати між укріпленням існуючих складів або подальшим розосередженням складів по всій окупованій Україні.

Що відомо про перше застосування ATACMS

У ніч на 17 жовтня Сили спецоперацій ЗСУ провели успішну операцію під назвою DRAGONFLY, вдаривши по аеродромах в тимчасово окупованих Бердянську та Луганську.

Були знищені дев’ять вертольотів рф, спецтехніка окупантів, пускова установка ППО, склади боєприпасів, а також пошкоджено злітні смуги аеродромів.

Після операції в мережі з’являлися припущення, що українські військові, ймовірно, вперше застосували ракети ATACMS.

Згодом президент Володимир Зеленський підтвердив використання Україною ATACMS.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Крим беззахисний перед ракетами Storm Shadow, які застосовує Україна — Повітряні сили